Rolstoelroute Park Oudegein Oost

1,5 km

Aanbieder van de route: Onbeperkt op Pad

Aanrijroute vanaf de sneltramhalte: rol over het perron tot vlak voor de doorgaande weg en sla , AALSCHOLVER. Ga op de kruising, ALBATROS. Koers bij huisnr. 2 met een zigzagje over het tegelpad. Kruis ALBATROS en het rode fietspad en ga opnieuw met een zigzagje over het tegelpad langs de bushalte. Rij steeds en over de brug tot aan Jack's Grillhouse en de parkeerplaats bij het TOP. Keer straks langs dezelfde weg terug.

Aanrijroute vanaf de bushalte komend vanuit Nieuwegein: u gaat in de rijrichting van de bus steeds en over de brug tot aan Jack's Grillhouse en de parkeerplaats bij het TOP. Wilt u op de terugweg geen horecabezoek? Ga dan zonder de weg over te steken langs de fietspomp over de brug naar de bushalte. Terugweg vanuit Jack’s Grillhouse: steek de weg over en stuur over de brug en naar de bushalte.

Aanrijroute vanaf de bushalte komend vanuit Vianen: u koerst tegen de rijrichting van de bus in terug over de brug. Ga bij de fietsoversteekplaats de weg over naar Jack's Grillhouse en de parkeerplaats bij het TOP. Wilt u op de heenweg niet naar de horeca, ga dan na de brug langs de fietspomp en sla ; lees verder bij nummer 1, tweede bolletje: 'Neem de eerste afslag ...' Terugweg: vanuit Jack's Grillhouse rijdt u zonder over te steken   over de brug en naar de bushalte.

1 U verlaat de parkeerplaats en stuurt naar de fietsoversteek.

 • Steek voorzichtig over, ga circa 10m , langs de fietspomp, en volg op de veelsprong het brede wandelpad voor het bankje langs.
 • Neem de eerste afslag , voor de twee pilaren met hek.
 • U rolt rustig omhoog en koerst tot de vijfsprong.
 • Rij langs het watertje naar de driesprong.
 • U gaat ; u komt bij een kruising.

Regelmatig ziet u in dit park betonnen plateautjes en metalen stellages in mandvorm met kettingen. Ze maken onderdeel uit van het spel Discgolf; vooral in het weekend ziet u vaak hele gezinnen of vriendengroepen dit spel spelen.

 • Stuur , kruis het fietspad en vervolg het wandelpad; u bereikt een vijfsprong.

Vanaf de vijfsprong mogen de honden los aan de rechterzijde van het pad. Waarom niet links? Omdat daar open sportplekken zijn, waar de honden niet naartoe mogen.

2 Rij haaks .

 • U komt bij een T-splitsing en kiest .
 • Negeer aan de kop van de vijver de afslag naar links; u bereikt twee bankjes met een fraai uitzicht.

Vanaf hier ziet u langs het pad - tot aan de kruising - een aantal mozaïeken. Ze waren eerst gevelversieringen van een school in de wijk Hoog Zandveld. Toen de school werd afgebroken, zijn de mozaïeken bewaard en uiteindelijk verplaatst naar het park. Aan de thema’s kunt u goed zien dat de kunstwerken bij schoolkinderen passen. Ze zijn gemaakt door de veelzijdige kunstenares Henny Visch (1824-2008).

 • Rol verder naar de Y-splitsing.

Let op: houd vanaf hier uw hond weer aangelijnd.

3 Sla .

 • Vervolg dit pad langs alle mozaïeken tot vlak voor de kruising.
 • Keer om en koers steeds over het wandelpad parallel aan de rijweg; het komt uit bij de veelsprong bij het bankje en de fietspomp.
 • Steek de weg over via de fietsoversteek en rol naar de parkeerplaats, einde van deze route van Onbeperkt op Pad.
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Joris Verbiest.

1 reactie

25 september 2023   

foto
Reactie
Park en sportactiviteiten gaan in deze route samen. Open gebied met schaduwrijke stukken. Beoefenaars van Disc Golf proberen hun Disc over tientallen meters in een mandje te werpen. Spectaculair om te zien: ook al lukt het niet!
Door Joris Verbiest


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"