Rolstoelroute Park Oudegein Oost

rolstoel toegankelijke route - 1,5 km

Pal ten oosten van het TOP Park Oudegein voert deze zeer toegankelijke rolstoelroute u door een licht glooiend parklandschap. Over schaduwrijke en ook zonovergoten paden trekt u langs strakke grasvelden en rond een fraaie vijver. U kunt daar veel verschillende watervogels treffen. Op sommige plekken kunt u naar sportieve activiteiten op openbare sportveldjes kijken. Familie- of vriendengroepjes trekken in het weekend langs het Disc Golf parcours. En op een terrasje bij het startpunt kunt u genieten van een drankje of hapje.

Praktische informatie

De route is goed per auto te bereiken en start vanaf het parkeerterrein. Per OV kunt u daar ook goed komen: de bushalte IJsselsteinseweg ligt op circa 200m en de sneltramhalte Doorslag op circa 500m van het startpunt. Het ruime parkeerterrein kent geen speciale gehandicaptenparkeerplaatsen.

Horeca is er naast het parkeerterrein: Jack's Grillhouse, wo t/m zo geopend vanaf 12 uur. U moet een drempel van bijna 4cm over om binnen te komen en het rolstoeltoegankelijke toilet (RT) te bereiken.

Een bandenpomp biedt de horeca niet, maar aan de overkant van de doorgaande weg, direct na de start, vindt u tussen de lantarenpaal en het bankje een openbare pomp voor een Hollands fietsventiel; met uw eigen geschikte adapter (en zo nodig een begeleider) kunt u elke band op spanning brengen. Tussen de openbare pomp en de ophaalbrug bevindt zich een acculader die werkt op een zonnepaneel.

De route kent vlak na de start één helling van ruim 2%, is verder zo goed als vlak en kent geen obstakels. Alle paden zijn verhard.
Er zijn regelmatig bankjes en picknickbanken. De meeste zijn alleen bereikbaar via een korte (2 tot 10m) passage over het gras.

Honden zijn aangelijnd welkom in het park, de baasjes hebben opruimplicht. Het gedeelte langs de vijver is aan de rechterzijde (dus langs en in de vijver) hondenlosloopgebied. Nieuwegein noemt een hoge boete (€ 90) voor overtreders. Er staan echter (nog) geen paaltjes of bordjes die losloopgebieden aangeven. In de routebeschrijving staan aanwijzingen en in het gps-bestand staan waypoints die begin en einde van het losloopgebied markeren.

Tip: u kunt deze tocht prima combineren met de route Rolstoelroute Park Oudegein West vanaf hetzelfde startpunt.

Startpunt Rolstoelroute Park Oudegein Oost

TOP Stadspark Oudegein
Parkhout 2
3432 NE Nieuwegein

coördinaten: N52.01890 E5.07999

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator matig matig
Rolstoel (handmatig) matig matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) licht licht
Scootmobiel (motor, 3-wiel) licht licht
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee licht

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Bereikbaarheid bankjes
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg ja
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Vaak bereikbaar via 2 tot 10m grasveld
Helling < 2,5% (licht hellend)
Dwarshelling Geen
Obstakels Egaal
Minimale doorgang 100.0cm
Ondergrond
Verhard wegdek
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Joris Verbiest.

1 reactie

25 september 2023   

foto
Reactie
Park en sportactiviteiten gaan in deze route samen. Open gebied met schaduwrijke stukken. Beoefenaars van Disc Golf proberen hun Disc over tientallen meters in een mandje te werpen. Spectaculair om te zien: ook al lukt het niet!
Door Joris Verbiest


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"