Keizerlijke Paden

1,5 km

Aanbieder van de route: Onbeperkt op Pad

Startpunt

P bij Huis Doorn
t.o. Langbroekerweg 13
3941 MS Doorn

coördinaten: N52.03120 E5.34516

Introductie

Deze korte rolstoelroute voert u door het park dat bij Huis Doorn hoort. Het Huis - een voormalige ridderhofstad en kasteel - diende van 1920 tot 1941 als woning voor de Duitse ex-keizer Wilhelm. Het bijbehorende landsgoed is fraai onderhouden en voor een deel voorzien van halfverharde paden; hierover gaat de route. U komt langs het Huis, de Oranjerie en een paviljoen met wisselende exposities; van deze drie is het Huis helaas niet rolstoeltoegankelijk. Langs de route treft u regelmatig bankjes aan, die een fraai en rustgevend uitzicht bieden.

Praktische informatie

Parkeren op de buitenring van de parkeerplaats is gratis; er zijn twee gehandicaptenparkeerplekken. Op de binnenring - voor betalende bezoekers van Museum Huis Doorn of Paviljoen - is parkeren alleen gratis als de slagboom bij aankomst open staat. Gaat de slagboom voor u open en achter u dicht, dan moet u bij de kassa in het poortgebouw een uitrijmunt halen; dit kan ook bij de horeca in het park, de Oranjerie - check wel de openingstijden op de site. De kassa is door een stijl trapje niet toegankelijk voor wie slecht ter been is; een begeleider is noodzakelijk.
Huis Doorn is per OV bereikbaar; de aanlooproutes vanaf de verschillende haltes (Huis Doorn en Centrum) vindt u boven de routebeschrijving.

Het museum Huis Doorn is niet toegankelijk voor rolstoel/scootmobiel - en rollatorgebruikers. Het Paviljoen (entree € 8.- of Museumjaarkaart) is na een kleine drempel geheel rolstoeltoegankelijk en heeft een rolstoeltoegankelijk toilet (RT). In Huis Doorn kunt u wél de museumwinkel en een RT bezoeken, beide in het souterrain en gratis. U hebt een begeleider nodig die aan een medewerker vraagt de rolstoellift - buiten bij de ingang - in werking te stellen en om een drempel van circa 3cm te overwinnen.

De Oranjerie heeft een ruim en met de rolstoel goed bereikbaar toilet, dat echter niet compleet rolstoeltoegankelijk is. Het gebouw heeft ook enkele drempels van maximaal 3cm.

Tip: U kunt deze tocht prima combineren met de route Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen, 2,2km rijden vanaf de parkeerplaats Huis Doorn.


Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) matig matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) licht licht
Scootmobiel (motor, 3-wiel) licht licht
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Drempels bij horeca en Paviljoen, max 3cm; trapje bij kassa; rolstoellift museumwinkel en RT
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling Geen
Obstakels < 2cm
Alleen bij gebouwen soms 3cm
Minimale doorgang 100.0cm
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

Aanbieder

Aanbieder: Onbeperkt op Pad
Link website: www.onbeperktoppad.nl
Laatst gewijzigd: 15 maart 2023


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"