Landgoed Heeswijk

rolstoel toegankelijke route - 1,9 km of 2,8 km

Deze fraaie rolstoelroute gaat over het Landgoed van Kasteel Heeswijk. Eerst volgt u de kabbelende Aa die enkele jaren geleden opnieuw ingericht is als natuurlijke beek. U passeert zorgboerderij Looz Corswarem Hoeve en komt met een wijde lus bij het indrukwekkende Kasteel Heeswijk. Het landgoed bestaat uit oud loofbos, voormalig hakhout en cultuurgrond omzoomd door houtwallen.

Praktische informatie

De Kanaaldijk Noord is verboden voor auto’s maar wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer. U draait langs de witte afsluitboom de parkeerplaats op. Rij rechtsaf zover mogelijk naar het einde; de route start bij de smalle uitgang aan de oostzijde.

De route is bereikbaar per bus, uitstaphalte Heeswijk Dinther, Kasteel Heeswijk. De halte is niet aangepast voor rolstoelen. Vanaf hier kunt u alleen de 2,8km tocht volgen. De aanlooproute vindt u bovenaan in de Routebeschrijving.

Onderweg is er rolstoeltoegankelijke horeca met rolstoeltoegankelijk toilet bij Looz Corswarem Hoeve, geopend ma-vr van 9:30-17 uur. Ook Bij de Barones, geopend di-zo van 10-17 uur, treft u horeca die rolstoeltoegankelijk is (inclusief het toilet).

Bij de Barones is gevestigd in het Koetshuis van Kasteel Heeswijk. Het kasteel is tegen betaling te bezichtigen, deels ook voor bezoekers in een rolstoel. Koetshuis en kasteelplein zijn vrij toegankelijk

De route is voor niet-gemotoriseerden pittig: het onderhoud van de paden is matig zodat het op de halfverharde paden soms zoeken is om het beste traject te vinden. De rustieke klinkerweggetjes bij het kasteel liggen behoorlijk bol zodat het stuurmanskunst en spierkracht vereist om koers te houden. Een begeleider is aan te raden. Delen van de route deelt u met fietsers.

Bij de parkeerplaats staan kaarten met plattegronden van het gebied en de wandelroutes.

Startpunt Landgoed Heeswijk

Parkeerplaats Kasteel Heeswijk
Kanaaldijk Noord 4
5473 KW Heeswijk-Dinther

coördinaten: N51.65120 E5.43801

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Ondersteuning bij zwaardere delen en de bolle wegen
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Bolle klinkerweg waar middenop gereden moet worden
Obstakels < 2cm
Minimale doorgang 100.0cm
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
Paden matig onderhouden maar wel overal berijdbaar
Met dank aan de aanbieder Brabants Landschap en de bewerker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"