Stadswandeling Middelburg

rolstoel toegankelijke route - 3,6 km

Deze boeiende, rolstoelvriendelijke wandeling gaat door het mooi gerestaureerde oude centrum van Middelburg, de vroeger belangrijke handels- en scheepvaartstad. Er zijn koopmans- en regentenhuizen, oude pakhuizen en daar tussendoor ook meer recente panden. De bestrating met klinkertjes en kinderkopjes geven een authentieke sfeer. U komt ook langs het Kanaal door Walcheren en oude havenbekkens, de dokken.

Na ruim 3km kunt u een de route een stukje uitbreiden door de pittoreske Kuiperspoort heen en weer te rijden; gps'ers navigeren de track Alt Middelb. Het straatje is lastig begaanbaar.

Praktische informatie

Bij het startpunt is een gratis gehandicaptenparkeerplaats. Op het Damplein aan het einde van de route zijn twee van dergelijke parkeerplekken. Overigens mag u met een gehandicaptenparkeerkaart in de gehele binnenstad gratis en onbeperkt in parkeervakken parkeren. Dit geldt ook voor parkeervakken die geen aangegeven gehandicaptenparkeerplaats zijn. Meer parkeerinformatie vindt u op de site van de gemeente.

Voor treinreizigers is het traject naar de route beschreven. Het station van Middelburg heeft een lift en is voorzien van hellingbanen om de perrons te kunnen bereiken.

Bij de start vindt u horeca, het Zeeuws Museumcafé. Hier is ook een rolstoeltoegankelijk toilet (RT). Halverwege de tocht kunt u op de Markt terecht bij Brasserie De Drvkkerij, welke toegankelijk is via de gelijknamige boekwinkel. Achterin de boekwinkel vindt u een rolstoeltoegankelijk toilet.

Het Zeeuws Museum is grotendeels rolstoeltoegankelijk en voorzien van een lift. Het pand is echter niet toegankelijk voor scootmobielen en andere aangedreven hulpmiddelen.

De rondrit gaat door het centrum dat nostalgisch ingericht is met bestrating van klinkertjes en kinderkopjes. Om hier goed koers te houden kan een helpende hand van pas gekomen. Ook kunt u geconfronteerd worden met scheefliggende trottoirs en onhandig geplaatst straatmeubilair, fietsen en dergelijke.

Tip voor gps-gebruikers: neem de routebeschrijving mee voor de informatie over de bezienswaardigheden.

Van de route bij De Zonnebloem is dit een in 2023 geactualiseerde en gedeeltelijk aangepaste versie.

Startpunt Stadswandeling Middelburg

Abdij van Middelburg
Abdijplein
4331 EW Middelburg

coördinaten: N51.50010 E3.61673

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Hulp om koers te houden op de hobbelige en soms scheef lopende straten
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling < 2,5% (licht hellend)
Vals plat van circa 400m langs een van de dokken
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Scheef lopende trottoirs
Obstakels < 2cm
Hobbelig door kinderkopjes
Minimale doorgang 110.0cm
Ondergrond
Verhard wegdek
Voornamelijk klinkers en kinderkopjes
Met dank aan de aanbieder De Zonnebloem en de bewerker(s) Jos Baardemans en Joke Baardemans en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"