Rolstoelroute Park Oudegein West

rolstoel toegankelijke route - 0,9 km of 1,5 km of 2,0 km

Ten westen van het TOP in Nieuwegein-Zuid voert deze zeer toegankelijke rolstoelroute u door een afwisselend parklandschap. Verschillende soorten inheemse loofbomen en struiken, strakke grasveldjes en fraaie waterpartijen met bruggetjes, eenden en zwanen maken het rollen door deze omgeving tot een klein feestje. En op een terrasje bij het startpunt kunt u dat vieren met een drankje of hapje.

Praktische informatie

De route is goed per auto te bereiken en start vanaf het parkeerterrein. Per OV kunt u daar ook goed komen: de bushalte IJsselsteinseweg ligt op circa 200m en de sneltramhalte Doorslag op circa 500m van het startpunt. Het ruime parkeerterrein kent geen speciale gehandicaptenparkeerplaatsen.

Horeca is er naast het parkeerterrein: Jack's Grillhouse, wo t/m zo geopend vanaf 12 uur. U moet een drempel van bijna 4cm over om binnen te komen en het rolstoeltoegankelijke toilet (RT) te bereiken.

Een bandenpomp biedt de horeca niet, maar aan de overkant van de doorgaande weg vindt u tussen de lantarenpaal en het bankje een openbare pomp voor een Hollands fietsventiel; met uw eigen geschikte adapter (en zo nodig een begeleider) kunt u elke band op spanning brengen. Tussen de openbare pomp en de ophaalbrug bevindt zich een acculader die werkt op een zonnepaneel.

De route is zo goed als vlak en kent geen obstakels. De bruggetjes zijn vrijwel hellingloos in het pad opgenomen.
Er zijn slechts twee bankjes, na circa 350m en na circa 950m (alleen de langste route). Het bankje dat u even later bij een steiger ziet, is - evenals die steiger zelf - te moeilijk bereikbaar en daardoor niet aan te raden.

Honden zijn aangelijnd welkom in het park, de baasjes hebben opruimplicht. Op de heenweg begint na het fietspad waarover de 0,9km inkorting rechtsaf gaat, een smal losloopgebied (geen opruimplicht) tussen uw pad en de weg-met-fietspad links van u. Bij de vijver voor het keerpunt mag uw hond ook rechts van het pad en zelfs de vijver in. Het losloopgebied eindigt bij de kruising tussen asfaltweggetje Geinoord en het fietspad. Nieuwegein noemt een hoge boete (€ 90) voor overtreders. Er staan echter geen paaltjes of bordjes die losloopgebieden aangeven. In de routebeschrijving staan aanwijzingen en in het gps-bestand staan waypoints die begin en einde van het losloopgebied markeren.

Tip: u kunt deze tocht prima combineren met de route Rolstoelroute Park Oudegein Oost vanaf hetzelfde startpunt.

Startpunt Rolstoelroute Park Oudegein West

TOP Stadspark Oudegein
Parkhout 2
3432 NE Nieuwegein

coördinaten: N52.01890 E5.07999

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator matig matig
Rolstoel (handmatig) matig matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) licht licht
Scootmobiel (motor, 3-wiel) licht licht
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee licht

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Toegangshekje horeca
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Alleen op heenweg
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling Geen
Obstakels < 1cm
Een paar omhoogstuwende wortels onder het asfalt
Minimale doorgang 100.0cm
Hekken of sluisjes ja
Hekken of sluisjes zelfstandig te passeren nee
Toegangshekje horeca
Ondergrond
Verhard wegdek
Overal egaal asfalt
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Joris Verbiest.

1 reactie

25 september 2023   

foto
Reactie
Leuke (korte) route die door het (groene) hart gaat van Park Oudegein. Goed bereikbaar met openbaar/eigen vervoer.
Door Joris Verbiest


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"