Holterberg

rolstoel toegankelijke route - 6,1 km

Deze rolstoelroute voert u over een bosrijk deel van de Holterberg, een fraai natuurgebied dat deel uitmaakt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hoe hard het ook waait, u zult er tijdens deze ruim 6km lange tocht weinig last van hebben, omdat u door een beschut dennenbos over leuke paadjes rijdt. U komt - als u wilt - langs de Canadese Begraafplaats, dat prachtig in de bossen van Holten verscholen ligt. Vooral in de vroege ochtend, wanneer er nog weinig of geen andere mensen zijn, is deze rustplaats indrukwekkend.

Praktische informatie

Parkeren kunt u tegenover het Café Restaurant Buitengewoon Holten aan de andere kant van Holterbergweg op het een ruime parkeerterrein, met twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Naast dit parkeerterrein vindt u Restaurant 't Losse Hoes. Beide horecagelegenheden hebben een rolstoeltoegankelijk toilet (RT).
Vanaf dit parkeerterrein bereikt u heel makkelijk het Natuurmuseum Holterberg. Daar vindt u ook een RT. Een bezoekje is zeker de moeite waard. Voor wandelingen door de natuur kan de struinrolstoel worden geleend.

De route is bijna nergens vlak. De eerste tijd rijdt u golvend naar beneden en de tweede helft weer golvend omhoog. Het verschil tussen hoogste en laagste punt is zo'n 35m. Af en toe zijn er hellinkjes tot 5%, zowel omlaag als omhoog. Gemotoriseerd en met goede remmen is het een heerlijke tocht. Het is raadzaam uit uw eigen ervaring met vooral lange hellingen af te leiden of u met een handbewogen rolstoel deze hindernissen kunt nemen. Er is geen mogelijkheid tot inkorting.

Startpunt Holterberg

Buitengewoon Holten
Holterberweg 11A
7451 JL Holten

coördinaten: N52.29770 E6.42038

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator nee nee
Rolstoel (handmatig) nee zwaar
Rolstoel (motor, 4-wiel) zwaar zwaar
Scootmobiel (motor, 3-wiel) zwaar zwaar
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden zwaar zwaar
Blinden nee zwaar

Route informatie

Bandenpomp aanwezig ja
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel ja
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Duwen of remmen rolstoel over lange hellingen tot 5%
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling > 4% - <10% (sterk hellend)
Steeds af (1 tot 5%) en dan op (1 tot 5%)
Dwarshelling Geen
Obstakels < 4cm
Enkele wortels onder fietspad
Minimale doorgang 90.0cm
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Verharde fietspaden, enkele halfverharde stukken
Met dank aan de aanbieder De Mooiste Routes en de routemaker(s) Igno van Heijst en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"