Beeldenpark Beerschoten

rolstoel toegankelijke route - 1,0 km of 3,0 km

Deze rolstoelroute van Onbeperkt op Pad leidt u door het museumbeeldenpark Beerschoten met prachtig werk van Jits Bakker. Aan het begin van de tuin is een bankje vanwaar u het geheel kunt bekijken. Ook zijn er een paar lage stenen zitplekjes om specifieke beelden te bekijken. Blinden en slechtzienden kunnen de meeste beelden aanraken; elk beeld heeft ook een naamplaatje in brailleschrift.

Praktische informatie

De parkeerplaats heeft geen specifieke gehandicaptenparkeerplekken. Speciaal en alleen voor bezoekers die deze OOP-route volgen en in het bezit zijn van een zichtbaar geplaatste gehandicaptenparkeerkaart geldt de volgende regeling: als de parkeerplaats vol is, verlaat u die naar links, langs de grote keien onder de dennenboom (dus niet terug naar de toegangsweg van het park). Neem vlak voor het bordje 'parkeren verboden' de afslag naar links. Rij langs de fietsenstalling en parkeer tegenover het gebouw met de donkere deuren. Vanaf hier kunt u naar het klinkerpad in de fietsenstalling rollen. Let op: het is een enkele keer mogelijk dat u even moet wachten omdat goederen worden afgeleverd bij het gebouw; uw geduld is slechts een kleine prijs voor de parkeerfaciliteit.

Het geheel vernieuwde en in mei 2023 geopende Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten is alle dagen geopend. Binnen en buiten is het goed en smakelijk toeven. Het restaurant beschikt over een zeer ruim rolstoeltoegankelijk toilet (RT).

Deze tocht is weliswaar geen officiële rolstoelroute, maar wel geheel rolstoeltoegankelijk. Omdat er geen gidslijn is, omdat sommige beelden achter een hekje staan en omdat het braille naamplaatje niet steeds op een logische plek staat, is een begeleider voor blinden en slechtzienden noodzakelijk. Ook voor een enkele drempel is begeleiding gewenst.

Na het bruggetje halverwege de tocht leidt een breed bospad u na circa 90m naar een fraai geplaatst bankje. Het 'Let op'-teken op de kaart geeft aan dat dit pad bij erg droog weer een wat mulle bovenlaag kan hebben. Als dat te hinderlijk is, keer dan terug naar de brug; vlak daarna is ook een bankje. Vervolg de tocht in de beeldentuin.

Wilt u wat langer van het mooie weer en de natuur genieten, dan is de enige echt onbeperkt toegankelijke manier het asfaltweggetje in het verlengde van de klinker-toegangsweg. U kunt het bijna 1km volgen en op elk gewenst omdraaien en terugkomen langs dezelfde weg; er zijn geen bankjes onderweg.

Op de aan hem gewijde site vindt u meer informatie over de veelzijdige kunstenaar Jits Bakker en zijn werk.

Tip

U kunt deze tocht uitstekend combineren met de route Parkpad en Heksenpad Oostbroek.

Startpunt Beeldenpark Beerschoten

P Koetshuis Beerschoten
Holle Bilt 6
3732 HM De Bilt

coördinaten: N52.10540 E5.19935

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden matig matig
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Aanwijzingen geven aan blinden en slechtzienden in de beeldentuin; een enkele drempel
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Niet op de verlengde route over het asfaltweggetje
Helling 2,5 - 4% (hellend)
Op- en afrit bruggetje; westelijke ingang Koetshuis
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Obstakels < 2cm
Een enkele drempel
Minimale doorgang 90.0cm
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

2 reacties

26 mei 2023   

foto
Reactie
Een heerlijke korte route met genoeg te bekijken om lang te genieten. Wat fijn dat er zo'n prima horecagelegenheid is! Het bankje op de uitbreiding was voor Joop niet te bereiken. Maar hij op z'n zitje en ik op het muurtje... prima!
Door Elly en Joop

10 mei 2022   

foto
Reactie
Het is ongelooflijk hoe één en dezelfde kunstenaar deze veelzijdigheid aan beelden heeft kunnen maken. Daarom is alleen al de beeldentuin de moeite van een bezoek waard!
Door Mirjam


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"