Rolstoelpad Annanina's Rust

rolstoel toegankelijke route - 1,6 km of 2,9 km of 3,6 km

Dit prachtige rolstoelpad gaat geheel door het landgoed Annanina's Rust, een zeer gevarieerd park- en bosgebied. U komt over halfverharde bospaden en langs nostalgische weitjes. De kans dat u daar reeën ziet is groot. Vanaf eind april tot half juni bloeien de vele grote rododendrons op het landgoed weelderig. Echt een lust voor het oog en een regelrechte aanrader.

Praktische informatie

In de Bremstraat, die u inrijdt naast Beekseweg 24 in Diessen, is links langs de bosrand voldoende parkeerruimte. U rijdt (vanuit Hilvarenbeek) voor of (vanuit Diessen) na huisnr. 24 de zandweg Bremstraat in en komt na 50m bij het startpunt. Het is ook te bereiken met de bus; u stapt uit bij halte Waterstraat, vlak bij de zandweg. De haltes zijn niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is geen busverbinding op zondag.

De halfverharde bospaden zijn goed berijdbaar; sommige delen zijn wat hobbelig door grof (maar niet losliggend) grint. Na regen kunnen er natte plekken zijn, maar die blijven berijdbaar. Langs de weitjes is er spoorvorming op het brede pad door een grazig middendeel. Dit is zo laag en vlak dat het pad berijdbaar blijft, ook voor driewielers.

De route is in het park aangegeven met oranje stippen (lange route) en gele stippen (korte route) op houten paaltjes; sommige paaltjes zijn verdwenen en veel stippen zijn slecht of nauwelijks te zien. Volg de routebeschrijving.

Gezellige horeca vindt u in Diessen: Café Kerkzicht met een prachtig terras; in het cafetariadeel zijn twee ruime toiletten waarvan één met een beugel. In Hilvarenbeek vindt u op het Vrijthof onder andere Grand Café de Zwaan met een rolstoeltoegankelijk toilet.

Meer informatie over het landgoed - de rolstoelpaden worden wel genoemd maar niet uitgewerkt - vindt u in de Wandelfolder Annanina's Rust.

Startpunt Rolstoelpad Annanina's Rust

Parkeerplaats Bremstraat
Bremstraat
5087 SE Diessen

coördinaten: N51.48220 E5.16013

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar matig
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden matig matig
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Oranje of gele stippen op paaltjes, maar onbetrouwbaar; volg routebeschrijving
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst nee
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Twee op de lange route, een op beide korte routes
Helling < 2,5% (licht hellend)
Maximaal 1%
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Waterafschot; paden breed genoeg om recht te rijden
Obstakels < 1cm
Af en toe wat hobbelig
Minimale doorgang 100.0cm
Sporen max 50cm tussenruimte ja
over 100m een max 1cm hoge middenstrook van gras, goed berijdbaar of vermijdbaar
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Halverharde bospaden met soms grofkorrelig (maar niet losliggend) grint
Met dank aan de aanbieder Brabants Landschap en de bewerker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Frans van Riel en Ellen van Riel.

1 reactie

7 juli 2022   

foto
Reactie
Op een klein landgoed in Diessen loopt deze schitterende tocht onder hoge oude bomen en langs weideveldjes. Wat moet het hier mooi zijn als alle rododendrons in bloei staan. We komen zeker terug! Misschien is er dan wéér een karretje op de zandweg...
Door Anneke en Maria


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"