Bloesemroute Eijsden

rolstoel toegankelijke route - 4,7 km

Deze wandeling, die ook geschikt is als rolstoelroute, gaat door het Zuid-Limburgse landschap en is extra mooi als de fruitbomen in bloei staan, in de regel in april. U komt langs hoogstam- en laagstamboomgaarden. Ook brengt de route u naar kasteel Eijsden, waarvan de binnenplaats en tuin vrij toegankelijk zijn.

Praktische informatie


Op het parkeerterrein van station Eijsden kunt u gratis parkeren. Daar zijn aan het begin, bij de weg, twee gehandicaptenparkeerplaatsen; als u verder doorrijdt vindt u nog een derde. Het station heeft geen voorzieningen.
Bij het station stopt een buurtbus vanuit Margraten.

Grote delen van de route zijn vrijwel vlak. Waar stijging is, blijft die beperkt tot 1 à 2%. De route gaat over rustige asfaltweggetjes, op een breed pad van circa 300m na. Dit pad is halfverhard, in het midden wat hobbelig, aan de zijkanten vlak.

De routebeschrijving en gps-track bevatten een verlenging van circa 300m naar de Diepstraat, waar u verschillende horecagelegenheden met terrassen vindt. Brasserie La Meuse, Diepstraat 44, bereikt u na nog eens 150m. La Meuse is rolstoeltoegankelijk (RT) en heeft een RT-toilet. De hele Diepstraat is geplaveid met kasseien en dus hobbelig.

Wegens betere parkeergelegenheid en optimale toegankelijkheid van de route is het startpunt bij het station, anders dan in de oorspronkelijke wandelroute. Daardoor is de markering met rode paaltjes niet overal aanwezig. Volg de tocht dus via de routebeschrijving of track. De oorspronkelijke route vindt u op de site van Visit Zuid-Limburg.

Startpunt Bloesemroute Eijsden

NS station Eijsden
Stationsplein 9
6245 AE Eijsden

coördinaten: N50.77150 E5.70932

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator matig matig
Rolstoel (handmatig) matig matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) licht licht
Scootmobiel (motor, 3-wiel) licht licht
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee licht

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Grotendeels gemarkeerd met rode paaltjes
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst nee
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling < 2,5% (licht hellend)
De stijging is 1 à 2%
Dwarshelling Geen
Obstakels Egaal
Minimale doorgang 90.0cm
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
De gehele route asfalt, op een halfverhard pad van ca 300m na. Dit is een breed pad, in het midden wat hobbelig, aan de zijkanten vlak.
Met dank aan de aanbieder Visit Zuid-Limburg en de bewerker(s) José van Vonderen en aan de controleur(s) José van Vonderen.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"