Wandelroute Engelse Park

rolstoel toegankelijke route - 3,6 km of 4,4 km

Het park van Kasteel Groeneveld dat oorspronkelijk aangelegd werd in Hollandse barokstijl, is later omgevormd tot een Engelse landschapstuin. De afwisselende, ook voor rolstoelen geschikte route, gaat over goed begaanbare, halfverharde, slingerende paden. Onderweg komt u langs waterpartijen, bosschages en uiteraard het kasteel waarbij ook een enkel heuveltje niet geschuwd wordt. Er zijn diverse mooie uitkijkpunten en doorkijkjes met voldoende bankjes om daarvan te genieten.
De route heeft een paar pittige hellingen.

Praktische informatie

Het ruime parkeerterrein heeft aan het einde twee gehandicaptenparkeerplaatsen; als u iets verder doorrijdt, zijn er rechts nog twee.
Wilt u met het OV willen komen – de haltes zijn niet rolstoeltoegankelijk - stap dan uit bij de halte Drakenburgerweg, Baarn. Ga naar de rotonde en houd de linkerkant aan. Steek over. Op de T-splitsing slaat u rechtsaf (negeer richting Groeneveld op de fietswegwijzer) en u volgt linksaf de toegangsweg naar het parkeerterrein van Kasteel Groeneveld.

U verlaat het parkeerterrein aan het einde en u rijdt linksaf. Na circa 50m bereikt u het informatiebord waar de gemarkeerde route begint.

De route heeft een verkorte versie van 3,6km. Deze inkorting is niet gemarkeerd. U volgt de routemarkering tot de wegwijzer met daarbij het bordje van de knooppuntroute met nr. 56. Sla linksaf en rij over het bruggetje tot de T-splitsing. U gaat naar links en u bent terug op de route.

Horeca vindt u vlakbij de start, Grand Café Groeneveld . De actuele openingstijden zijn di-zo van 10-17 uur. Het café heeft een rolstoeltoegankelijk toilet (RT). De toegang naar het café gaat over een klinkerstrook zodat u niet door het grind hoeft. Onderweg kunt u een ommetje maken naar Hoeve Ravenstein, een boerderijwinkel met horeca en RT. Raadpleeg de link voor de actuele openingstijden.
Kasteel Groeneveld is di-zo geopend van 11-17 uur. Het kasteel is rolstoeltoegankelijk.

Let op: het park is tevens een geliefd losloopgebied voor honden. In het park kunt u daarom opvallend veel honden tegenkomen.
Op een deel van de paden is fietsen toegestaan.

Tip: aan het einde van de wandeling kunt u een ommetje maken door een flinke moestuin. Halverwege de muur gaat u linksaf door de poort. U gaat op de kruising rechtsaf. Aan het einde gaat u weer rechtsaf en verlaat de tuin. Gps’ers navigeren hier Alt EngelseP.

Informatie over de route en de omgeving vindt u op de site van Staatsbosbeheer.
Tip: de Themaroute Groeneveld, die op 200m na integraal in deze route is opgenomen, kunt u ook apart volgen. Deze route is korter (2km) en vlakker (enkele korte hellingen met een stijgingspercentage van maximaal 2,5%).

Startpunt Wandelroute Engelse Park

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn

coördinaten: N52.21970 E5.25760

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar matig
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden matig matig
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Wit pijltje op rood schildje
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Voor ondersteuning op de hellingen
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Veel bankjes, ongeveer om de 200 meter
Helling 2,5 - 4% (hellend)
Dwarshelling Geen
Obstakels Egaal
Minimale doorgang 95.0cm
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Met dank aan de aanbieder Staatsbosbeheer en de bewerker(s) Joke Baardemans en Jos Baardemans en aan de controleur(s) Joke Baardemans en Jos Baardemans.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"