Rondje Wijboschbroek

rolstoel toegankelijke route - 3,5 km of 5,8 km

Deze rolstoelroute gaat vanaf de Schaapskooi door het mooie Brabantse land. Het noordelijke deel voert u door Wijboschbroek. Het zuidelijke deel loopt over een mooi fietspad door Smaldonk.
Het is een prachtig gebied met paddenpoelen, grienden, heggen en houtwallen. Om de kleine graslanden staan knotwilgen. In de weilanden van Staatsbosbeheer lopen de Lakenvelders. Plantensoorten zoals de Margriet en de Echte Koekoeksbloem komen hier veel voor. Het gebied is rijk aan amfibieƫn.
U eindigt weer bij de Schaapskooi, die schaapskudde van Stichting Oude Inheemse Rassen in het Schijndels Landschap herbergt.

Praktische informatie


Parkeren kunt u op de parkeerplaats van De Schaapskooi. De horecagelegenheid Skupke op hetzelfde terrein is rolstoeltoegankelijk. Er is ook een rolstoeltoegankelijk toilet (RT).

De wegen en paden zijn geheel verhard. Een aantal verspreide richels of hobbeltjes van minder dan 2cm en de lichte zijdelingse helling van het dubbele fietspad bepalen de zwaarte van de tocht.

Er zijn verspreid over de route bankjes aanwezig. Waar op de kaart twee icoontjes langs het Ben Peterspad staan, treft u wel vier zitbankjes aan, vrij snel na elkaar, waarvan de tweede een picknicktafel is.

Startpunt Rondje Wijboschbroek

De Schaapskooi
Martemanshurk 12
5482 WP Schijndel

coördinaten: N51.62660 E5.46592

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering nee
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Voor handbewogen roltsoel wegens dwarshelling dubbele fietspad
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Martemanshurk en Dintersedijk hebben een licht bollend profiel. Het lange dubbele fietspad langs Steeg helt vaak van rechts naar link enigszins, maximaal 2%.
Obstakels < 2cm
Minimale doorgang 90.0cm
Ondergrond
Verhard wegdek
Met dank aan de aanbieder Onbeperkt op Pad en de routemaker(s) Christien van den Besselaar en aan de controleur(s) Foeke Jan Reitsma.

1 reactie

14 april 2022   

foto
Reactie
Op een zeer zonnige april-dag ontrolde zich dit prachtige voorjaarslandschap voor mijn ogen. Het was een genot met al die vogelgeluiden en het prille groen. Wat mooi! En dan ook nog die gezellige schaapskooi met een record aan lammetjes!
Door Foeke Jan


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"