Parkpad en Heksenpad Oostbroek

1,7 km

Aanbieder van de route: Utrechts Landschap

Aanloop vanaf P2:

Verlaat de parkeerplaats en ga rechtsaf ruim 50m naar de start bij 't Winkeltje.

Aanloop vanaf P3:

Wilt u eerst naar 't Winkeltje en/of de toiletgelegenheid, ga dan vanaf de parkeerplaats linksaf over het asfaltweggetje naar de start; de afstand is ruim 250m. Wilt u liever eerst de tocht maken en pas aan het einde bij 't Winkeltje komen, ga dan vanaf de parkeerplaats linksaf over het asfaltweggetje en neem de eerste afslag rechts; volg de rode route. Na uw verpozen bij 't Winkeltje volgt u alsnog het begin van de tocht. Wanneer u na circa 120m bij het asfaltweggetje komt, gaat u rechtsaf naar de parkeerplaats. Op de heenweg kunt u deze kortere 'doorsteek' niet maken vanwege het eenrichtingverkeer.

Over de route:

Naast Parkpad en Heksenpad heet de route ook Knuppelpad. Volg de wandelpaaltjes met de rode streep waar die laatste naam in te lezen is.

Na het fraaie landhuis, waarin Utrechts Landschap zetelt, ziet u een paaltje met de rode streep, een blauw-wit rolstoel-icoon en een blauw-wit pijltje 'rechtdoor' - de bedoeling daarvan is niet duidelijk; vervolgens komt u op een splitsing, waar rechts - soms met enige moeite door de begroeiing - het paaltje met de rode streep te vinden is. Kiest u hier rechts, dan volgt u de gehele route met een fraaie lus en een rustiek bankje; aan het eind van de lus gaat u rechtsaf voor het bankje aan het grasveld langs. Kiest u links op de splitsing, dan is de route 150m korter en komt u al snel bij het bankje aan het grasveld.

Volg de aanwijzingen in het park betreffende de wandelrichting: loop met de klok mee door het park omdat de leuningloze bruggen te smal zijn om twee rolstoelen elkaar probleemloos te laten passeren.

De kruiden- en vlindertuin is niet in de route opgenomen. U ziet hem aan het eind van de wandeling links. De graspaden zijn redelijk goed berijdbaar, maar bij wat nattigheid is een begeleider wel prettig om makkelijker te kunnen manoeuvreren met een rolstoel.

Met dank aan de aanbieder Utrechts Landschap en de bewerker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Foeke Jan Reitsma.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"