Parkpad en Heksenpad Oostbroek

rolstoel toegankelijke route - 1,7 km

Deze korte maar zeer fraaie rolstoelroute loopt door het park van het Landgoed Oostbroek. Het historische begin daarvan was in 1122, toen hier een benedictijner abdij werd gesticht. Er is - dankzij Utrechts Landschap - veel veranderd sinds die tijd en waarschijnlijk ook mooier geworden. Want mooi is het! U maakt over verharde en halfverharde paden en over glad-metalen slingerbruggetjes een prachtige korte tocht door een zeer afwisselend natuurdecor langs bos, bloemen en waterpartijen. Voor kinderen is het ook nog eens avontuurlijk, omdat de route voor hen een Heksenpad is. En aan het eind is er de kloostertuin, met dieren en een kruiden- en vlindertuin. Een oase van rust, tenzij winden uit NW, N of NO verkeersgeruis aandragen; maar ook dan geniet het oog volop.

Praktische informatie

De enige juiste manier om Landgoed Oostbroek per auto te bereiken - ook al wijst uw gps iets anders - is langs het Wilhelmina Kinderziekenhuis en dan over de Hoofddijk naar de Bunnikseweg.
Er zijn geen speciale gehandicaptenparkeerplaatsen. U parkeert op de eerste parkeerplaats rechts bij de rolstoeltoegankelijke horecagelegenheid 't Winkeltje van Oostbroek. Hier vindt u informatie, drankjes en hapjes, en een ruim rolstoeltoegankelijk toilet (RT). Ook kunt u hier voor € 2.- het boekje kopen waarmee u van het Parkpad een Heksenpad maakt. Check op de website wel even de beperkte openingstijden van 't Winkeltje. Het park ingaan kan altijd. Neem wel het eenrichtingsverkeer in acht.
Is - vooral in het weekend - deze kleine parkeerplaats vol, rij dan verder over de asfaltweg: na 50m ziet u links een tweede en nog 150m verder rechts een derde parkeerplaats. Lees de aanloop naar de wandeling in de routebeschrijving. Daar vindt u ook nog een paar route-aanwijzingen. Om de eerste maar vast te verklappen: u volgt de wandelpaaltjes met de rode streep met daarin in zwarte letters de naam Knuppelpad.

Voor meer informatie kijkt u op de site van Utrechts Landschap.

Startpunt Parkpad en Heksenpad Oostbroek

't Winkeltje van Oostbroek
Bunnikseweg 39
3732 HV De Bilt

coördinaten: N52.09100 E5.18889

Geschiktheid en zwaarte

Zonder begeleider Met begeleider
Rollator zwaar zwaar
Rolstoel (handmatig) zwaar matig
Rolstoel (motor, 4-wiel) matig matig
Scootmobiel (motor, 3-wiel) matig matig
Driewieler (handmatig) nee nee
Slechtzienden licht licht
Blinden nee matig

Route informatie

Bandenpomp aanwezig ja
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Wandelpaaltjes met rode streep met daarop in zwarte letters Knuppelpad
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Richels brugopgang en ondergrond-overgangen; brede moerasbruggen (175cm) zonder leuning; graspaden in de kruiden- en vlindertuin
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Aan beide zijden licht aflopend voor regenafvoer
Obstakels < 2cm
Eenrichtingsverkeer wegens leuningloze bruggen; richels bij het op- en afgaan van de bruggen
Minimale doorgang 120.0cm
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
Sommige pad-delen wat robbelig; na regen een enkele plas en wat modderige stukken
Met dank aan de aanbieder Utrechts Landschap en de bewerker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Foeke Jan Reitsma.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"