een moment geduld...

Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen

1,8 km

Aanbieder van de route: Natuurmonumenten

Laatst gewijzigd: 1 maart 2023

Startpunt

Châlet Helenaheuvel
St. Helenalaan 2
3941 EH Doorn

coördinaten: N52.04550 E5.35311

Introductie

De wandeling Rondje Helenaheuvel voert u over een door Natuurmonumenten aangelegd rolstoelpad. U bezoekt een mooi gedeelte van de Kaapse Bossen met een gevarieerd bomenbestand en een heideveld met een prachtig uitzicht richting Culemborg. U hoort veel vogels en in de herfst ontdekt u allerlei paddenstoelen. Op het fraai gelegen terras bij het startpunt kunt u fantastisch voor- en nagenieten.

Praktische informatie


Let op: de 100m lange slotpassage van deze route is een helling van 7% omhoog. Er is geen omweg om die te vermijden. Het is raadzaam uit uw eigen ervaring met hellingen af te leiden of u met een handbewogen rolstoel deze hindernis kunt nemen.

De inrit naar Châlet Helenaheuvel wordt aangegeven middels een bord bij de twee pilaren met leeuwen waar u tussendoor moet rijden. Let op, want u bent er voorbij voor u het weet. Op de parkeerplaats zijn drie gehandicaptenparkeerplekken gereserveerd.
De horecagelegenheid Châlet Helenaheuvel met een rolstoeltoegankelijk toilet (RT) is di t/m zo vanaf 10 uur open.
Op mooie dagen en vooral in het weekend kan de parkeerplaats snel vol zijn. Bent u met een begeleider, dan kan deze u afzetten en de auto op het nabijgelegen terrein van Zonheuvel parkeren. De route daarvandaan naar het Châlet is niet toegankelijk voor rollator, rolstoel of scootmobiel. Deze aanlooproute vindt u in de Routebeschrijving, evenals de exacte plek waar u de route kunt starten.

Er stopt een bus bij Zonheuvel. De route (0,8km) daarvandaan naar Châlet Helenaheuvel is echter niet goed begaanbaar voor rolstoel of wandelaar, omdat deze over een druk fietspad en over de zeer smalle toerit voor auto's gaat; we raden deze optie niet aan.

Voor meer informatie over deze tocht kijkt u op de site van Natuurmonumenten.

Tip: U kunt deze tocht prima combineren met de route Keizerlijke Paden, 2,2km rijden vanaf de parkeerplaats Helenaheuvel.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Keine gele pijltjes
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Hellingen van 3, 4 en 7 %; oprit naar chalet 5 %
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling > 4% - <10% (sterk hellend)
Laatste 100m naar eindpunt 7%
Dwarshelling Geen
Obstakels Egaal
Minimale doorgang 110,0cm
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
Goed begaanbaar

Routebeschrijving

Looproute van P Zonheuvel naar Helenaheuvel:

Parkeert u op het terrein van Zonheuvel? Stap terug naar de oprijlaan en loop die rechtsaf helemaal uit. U kiest bij de bruine/gele wegwijzers het bospad naar rechts, richting Helenaheuvel. Koers steeds rechtdoor over dit pad. U gaat aan het eind door de smalle fietssluis en steekt twee maal een halfverharde weg over. Volg het paadje schuin links naar de asfaltweg en ga linksaf. U loopt rechtsaf over het parkeerterrein naar het startpunt.

Het begin van de markering:

Vanaf de parkeerplaats gaat u naar de wegwijzer voor het Chalêt. Recht voor u staat een laag paaltje met een overheersende wit-rode pijl. Daaronder ziet u het bescheiden gele pijltje dat u moet volgen; enkele tientallen meters naar links ziet u het volgende al.

Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Natuurmonumenten en de bewerker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Foeke Jan Reitsma.
© Onbeperkt op Pad / Natuurmonumenten. Nadruk verboden.

routekaart