een moment geduld...

Wandelroute familiepad Slufter

1,7 km

Aanbieder van de route: Staatsbosbeheer

Laatst gewijzigd: 29 september 2022

Startpunt

Café Restaurant De Slufter
Slufterweg 1
1795 KM De Cocksdorp

coördinaten: N53.13090 E4.81724

Introductie

In één van de fraaiste en vogelrijke duingebieden van Texel loopt dit langzaam stijgende beklinkerde rolstoelpad naar een schitterend uitzichtpunt. Daarvandaan kunt u afdalen naar een grastegelpad dat u nog enkele honderden meters het sluftergebied in voert. Hoe vroeger u bent, hoe meer u kunt genieten van de vogels en hun zang. Over precies dezelfde weg gaat u terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Het startpunt is per auto te bereiken. Bij het café zelf is een ruime en gratis parkeerplaats zonder faciliteiten. Aan de Zanddijk tegenover het café langs de duinrand zijn vier gehandicaptenparkeerplaatsen; zolang er geen andere aanwijzingen worden geplaatst, is deze parkeerstrook ook nog gratis, maar kijk even goed, want er zijn betaalplannen in de maak...

Het gastvrije Café Restaurant De Slufter ontvangt u graag alle dagen vanaf vanaf 9.30 uur; vanaf half november tot half maart is het alleen in het weekend open. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet (RT).

Het pad begint aan de overkant van de Zanddijk, links naast de trap. Onderweg naar boven treft u ruim halverwege een bankje aan met uitzicht op het binnenland. Bij het uitzichtpunt zelf zijn er meer bankjes. Daarna daalt u af en beneden rolt u linksaf over het grastegelpad totdat het na circa 300m in een zandpad overgaat. Keer om en volg dezelfde weg terug. Bij hoge vloed kan een deel van het goed begaanbare pad van rubberen grastegels onderlopen; u ziet vanzelf wat mogelijk is - kunt u niet verder dan rest u alleen de weg terug. Ga in géén geval van het harde pad af de zompige begroeiing in.
Mocht u op het uitkijkpunt beslissen dat het prachtig was en dus wel mooi geweest, keer dan om en daal terug naar het startpunt; u kort dan de route in tot 600m totaal.

Meer informatie vindt u bij Staatbosbeheer. Anders dan u misschien leest, is de route wel degelijk rolstoel geschikt en mag uw hond aan de lijn mee.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig ja
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Verharde weg van start tot keerpunt
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Toegangshek en sluisje uitzichtpunt
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Helling 2,5 - 4% (hellend)
Mogelijk hier en daar even een uitschieter naar 5%
Dwarshelling Geen
Obstakels < 1cm
Grastegelpad ietsje ribbelig
Minimale doorgang 90,0cm
Hekken of sluisjes ja
Hekken of sluisjes zelfstandig te passeren nee
Toegangshek en fietssluisje bij uitzichtpunt
Ondergrond
Verhard wegdek
Klinkerpad en goed berijdbaar grastegelpad
Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Staatsbosbeheer en de bewerker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.
© Onbeperkt op Pad / Staatsbosbeheer. Nadruk verboden.

routekaart