een moment geduld...

Wandelroute Natuur zonder Drempels

3,1 km

Aanbieder van de route: Staatsbosbeheer

Laatst gewijzigd: 8 maart 2023

Startpunt

P Leersumse Veld
Maarsbergseweg 18a
3956 KW Leersum

coördinaten: N52.03270 E5.41728

Introductie

Deze prachtige rolstoelroute laat u genieten van het Leersumse Veld. Het begin gaat over een halfverharde, majestueuze beukenlaan. U komt langs een open veld waar u met wat geluk reeën kunt spotten. De bosweg gaat verder door een bosgebied met doorkijkjes naar de Leersumse Plassen. Via een klaphekje gaat u het Leersumse Veld in en volgt een prachtig pad door het natte heidegebied. Via de beukenlaan keert u terug naar het startpunt.
Wie een visuele beperking heeft, kan met begeleiding deze route prima volgen. Op het informatiepaneel bij de start staat ook een gebiedsomschrijving in braille. 
De route is in beide richtingen gemarkeerd. Het mooiste is deze echter als u de route met de klok meeloopt. Ga dan bij het eerste klaphek, waar het routepijltje naar rechts wijst, rechtdoor. Hierna is de route duidelijk gemarkeerd.

Praktische informatie

Bij het startpunt is een gehandicaptenparkeerplaats. Deze vindt u aan het einde van het parkeerterrein, vlak voor de wegwijzer die het startpunt markeert.

Bij het Informatiepunt De Veldschuur kunt u terecht voor informatie over het gebied en een kopje koffie of thee. De openingstijden zijn za-zo van 12-16 uur. Let op: u kunt hier alleen met pin betalen.
Een goede mogelijkheid is ook dat u na uw tocht naar Restaurant Darthuizen rijdt, ruim 2km vanaf het startpunt. U bent daar welkom voor een consumptie; er is een rolstoeltoegankelijk toilet (RT).

Bij de start is een picknickbank waar een rolstoel ondergeschoven kan worden. De bankjes onderweg liggen iets hoger dan het pad en zijn dus met een rolstoel minder makkelijk te bereiken.

Houd er rekening mee dat de paden op sommige stukken wat hobbelig kunnen zijn. Het pad is minder geschikt voor rolstoelen met dunne banden of de minder ervaren rolstoelgebruiker, zeker in drogere perioden.

Voor nadere informatie over de route verwijzen wij u naar de site van Staatsbosbeheer.

Tip: U kunt deze tocht prima combineren met de Wandelroute Broekhuizen, 3,3km rijden vanaf de parkeerplaats Leersumse Veld.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Blauwe schildjes met een pictogram van een rolstoel en pijltjes. Route tweezijdig gemarkeerd
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Het hobbelige pad kan bij droogte moeilijker te berijden zijn. Een deel van de route is een bol pad waar een begeleider nuttig kan zijn om koers te houden. Ook voor blinden is een begeleider gewenst omdat er geen gidslijn is.
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Een picknickbank bij de start en halverwege twee bankjes
Helling < 2,5% (licht hellend)
Natuurlijk hoogteverschil over een lengte van maximaal 40m
Dwarshelling < 10cm/m (1:10)
Bolling van het pad, meestal te vermijden door het midden van het brede pad te kiezen
Obstakels < 2cm
Minimale doorgang 100,0cm
Hekken of sluisjes ja
Hekken of sluisjes zelfstandig te passeren ja
Klaphekjes die vanuit een rolstoel met één hand te openen zijn
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Staatsbosbeheer en de bewerker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Jos Baardemans.
© Onbeperkt op Pad / Staatsbosbeheer. Nadruk verboden.

routekaart