een moment geduld...

Beleef Buitenplaats Boekesteyn

1,3 km

Aanbieder van de route: Natuurmonumenten

Laatst gewijzigd: 10 maart 2022

Startpunt

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54-b
1243 JJ 's-Graveland

coördinaten: N52.25100 E5.12329

Introductie

Met deze rolstoelroute gaat u op ontdekkingstocht over de Buitenplaats Boekesteyn. Deze buitenplaats behoort tot de tien ’s-Gravelandse Buitenplaatsen in bezit van Natuurmonumenten. Rijke Amsterdamse kooplieden hebben in de zeventiende eeuw deze buitenplaatsen gesticht. Zo konden de kooplieden het welvarende, maar zomers ook stinkende Amsterdam tijdelijk ontvluchten. In de loop der tijd zijn de eerst eenvoudige woningen vervangen door steeds fraaiere landhuizen.
Ook werden er sierlijke tuinen en parkbossen aangelegd in Engelse stijl met vijvers, zichtlanen, fruitmuren en fraaie doorkijkjes.
Boekesteyn is een van de fraaiste van de tien buitenplaatsen.

Praktische informatie

U kunt de auto nabij het bezoekerscentrum parkeren. Bent u lid van Natuurmonumenten dan is dit gratis na het scannen van uw ledenpas. Bent u geen lid, dan betaalt u € 1,75 per uur met een maximum van € 7,00 per dag.
Er zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.
Op dit parkeerterrein is een bandenpomp aanwezig.

Het startpunt is Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, di-zo geopend van 10 - 17 uur.
Horeca: naast het startpunt ligt Café-Restaurant Brambergen, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Zowel het bezoekerscentrum als de horeca zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een rolstoeltoegankelijk toilet (RT).

De route kent vrijwel geen obstakels.
U komt regelmatig langs bankjes.

Attentie: op de Onbeperkt Op Pad kaart is een 'let op'-driehoek ingetekend. Mocht na regen daar een modderplek zijn ontstaan die niet per rolstoel te passeren is, dan vindt u in de routebeschrijving een alternatief.

Let op: voor het bezoekerscentrum is een verouderde overzichtskaart met wandelroutes. De op die kaart ingetekende rolstoelroute bestaat niet meer.

Voor meer informatie over deze tocht gaat u naar Natuurmonumenten.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig ja
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Witte pijltjes
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst nee
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Regelmatig
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Enige bolle paden
Obstakels Egaal
Minimale doorgang 110,0cm
Ondergrond
Onverhard, stevig
Goede bospaden

Routebeschrijving

 

Alternatieve route

Als bij de 'let op'-driehoek op de kaart de route versperd is door een modderplek, is er een alternatieve route. Deze maakt de route wel ongeveer 300m langer.

Keer om en rol terug naar de kruising. U volgt het pad naar rechts tot de viersprong met links een vijver. Ga naar rechts tot de T-splitsing voor een houten hek. Sla linksaf; u bent weer terug op de witte pijltjesroute.

Wilt u dit niet, ga dan terug naar het starpunt: keer om en rol naar de T-splitsing. Rij rechtsaf het pad uit en sla linksaf naar horeca en bezoekerscentrum.

Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Natuurmonumenten en de bewerker(s) René de Jong en aan de controleur(s) René de Jong.
© Onbeperkt op Pad / Natuurmonumenten. Nadruk verboden.

routekaart