een moment geduld...

Laarvenloopje

1,9 km

Aanbieder van de route: Staatsbosbeheer

Laatst gewijzigd: 10 maart 2022

Startpunt

Parkeerplaats Postelseweg
Postelseweg 94-96
5521 RD Eersel

coördinaten: N51.32600 E5.27829

Introductie

De bosrijke rolstoelroute is een rustig rondje om het Laarven met een extra lus langs de Cartierheide. Het verscholen pareltje het Laarven is geen natuurlijk ven maar in de dertiger jaren van de vorige eeuw gegraven als zwem- en schaatsgelegenheid voor Eersel.

De halfverharde paden zijn breed en egaal. Langs de randen zitten wat kleine oneffenheden als gevolg van boomwortels. Deze kunt u prima ontwijken alhoewel u er mogelijk mee geconfronteerd wordt als u moet uitwijken voor tegenliggers. Langs de route staan voldoende bankjes en picknicksets.

Praktische informatie

Bij de start zijn 2 gehandicaptenparkeerplaatsen met klinkerverharding. Verder zijn er zowel bij de start als onderweg geen faciliteiten. Voor horeca en rolstoeltoegankelijke toiletten ben u aangewezen op het centrum van Eersel.

De bankjes in het gebied staan soms wat ver van de paden af, de halfverharding van de paden loopt dan niet door tot aan de bankjes.

De route is gemarkeerd met bruine bordjes met een afbeelding in wit van een rolstoel.

De route is afkomstig van de website van Staatsbosbeheer. De op de foto daar afgebeelde markering is overigens niet correct.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig nee
Acculader aanwezig nee
Verhuur (off road) rolstoel nee
Meerdaagse route nee
Markering ja
Bruine bordjes met rolstoel
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst nee
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg nee
Picknickbank is met de rolstoel bereikbaar, andere bankjes moeilijk
Helling < 2,5% (licht hellend)
Gelijkmatige hoogteverschillen
Dwarshelling Geen
Obstakels Egaal
Wortels aan de randen van de brede paden
Minimale doorgang >125cm
Ondergrond
Halfverhard, grof/hobbelig
Halfverharding van gele steenslag
Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Staatsbosbeheer en de bewerker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.
© Onbeperkt op Pad / Staatsbosbeheer. Nadruk verboden.

routekaart