een moment geduld...

De Slabroekse Vennen

3,0 km

Aanbieder van de route: Natuurcentrum De Maashorst

Laatst gewijzigd: 24 december 2022

Startpunt

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

coördinaten: N51.69640 E5.60003

Introductie

De gemarkeerde rolstoelroute doorkruist Slabroek, een deel van het grote natuurgebied Maashorst. Na het gehucht Slabroek komt u door een biologische landbouwgebied. U gaat een begrazingsgebied binnen waar u taurossen en Exmoorpony's kunt tegenkomen. Halverwege de route komt u bij de Slabroekse vennen.

De route gaat over rustige asfaltweggetjes en deels over halfverharde paden. Onderweg heeft u te maken met enkele wildroosters die eventueel via een klaphek te omzeilen zijn. Bij de klaphekjes is een begeleider gewenst vanwege de manoeuvreerruimte.

Praktische informatie

Naast Natuurcentrum De Maashorst zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Zijn deze bezet? Rij dan naar het algemene parkeerterrein, 200m verderop. Hier zijn ook nog twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

Het centrum is gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij. U kunt er een brochure vinden waarin een toelichting gegeven wordt bij diverse gemarkeerde punten langs de route.
Ook kunt u er tentoonstellingen bekijken of buiten op het terras iets nuttigen (geopend van 10 - 17 uur, ma en za van 13 - 17 uur). Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet. Buiten is een oplaadpunt voor uw rolstoel.
Er is een struinrolstoel te leen waarmee u over bospaden kunt rijden. U kunt dan ook gebruik maken van een van de uitgezette tochten of zelf een route uitstippelen.

Let op: de bypasses bij wildroosters kunnen een waterplas bevatten, maar zijn door de stevige ondergrond wel berijdbaar. Gaat u er lopend doorheen, draag dan geschikte schoenen.

Route informatie

Bandenpomp aanwezig ja
Acculader aanwezig ja
Verhuur (off road) rolstoel ja
Meerdaagse route nee
Markering ja
Rolstoelsymbool op blauwe bordjes
Gidslijn nee
Gidslijn vanaf station/halte nee
Begeleider gewenst ja
Vanwege de grote grazers en als hulp bij de klaphekjes
Losloopgebied nee
Bandenpomp onderweg nee
Acculader onderweg nee
Bankjes onderweg ja
Afstand tussen bankjes 500m tot 1km
Helling 0% (vlak)
Dwarshelling < 2cm/m (1:50)
Obstakels < 1cm
Minimale doorgang 120,0cm
Wildrooster ja
Wildrooster zelfstandig te passeren ja
Wildrooster grootste afstand tussen spijlen 10 cm
Bij de wildroosters is een bypass via een klaphekje zonder rooster
Hekken of sluisjes ja
Hekken of sluisjes zelfstandig te passeren nee
Manoeuvreerruimte is beperkt
Ondergrond
Halfverhard, fijn/egaal
Deels asfalt en deels halfverharding
Wij hopen dat u hebt genoten van deze tocht. Het plaatsen van een routereactie wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan op onbeperktoppad.nl bij de route die u gevolgd heeft. Klik op 'plaats een reactie' en vul de velden in.
Is er iets gewijzigd langs de route of is de tekst niet duidelijk, wilt u dat dan doorgeven? Klik op onbeperktoppad.nl op contact en u ziet hoe dit kan.


Vindt u het belangrijk dat we deze routes kunnen blijven aanbieden en actueel houden? Doneer dan via de donatieknop op de website.

Met dank aan de aanbieder Natuurcentrum De Maashorst en de bewerker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.
© Onbeperkt op Pad / Natuurcentrum De Maashorst. Nadruk verboden.

routekaart